Tο RADSHOP συνεχίζει να εξυπηρετεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ και στην περίοδο περιορισμού κυκλοφορίας
Η άνοδος του ναζισμού
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η ευφυΐα, η απαράμιλλη στρατηγική ικανότητα και η επιθυμία να φέρει κοντά χώρες και πολιτισμούς. Χάρη σε αυτά, κατάφερε να δημιουργήσει μια μεγάλη αυτοκρατορία, όπου άνθρωποι με διαφορετικές παραδόσεις, γλώσσα και θρησκεία συμβίωναν ειρηνικά. Όχι μόνο ήταν εκπληκτικός πολεμιστής και ο μεγαλύτερος κατακτητής της αρχαιότητας, αλλά επέβαλλε το σεβασμό σε κάθε λαό που νικούσε στη μάχη. Αυτό είναι το επίτευγμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Η Κλεοπάτρα υπήρξε μία από αυτούς. Δύναμή της ήταν το τολμηρό πνεύμα, η ευφυΐα και η αποφασιστικότητα να κάνει τη χώρα της καλύτερη. Χάρη σε αυτά, στέφθηκε Φαραώ της Αιγύπτου και βασίλεψε για είκοσι δύο χρόνια, βελτιώνοντας τη ζωή του λαού της και χαρίζοντας στην Αίγυπτο τη χαμένη αίγλη της. Η Κλεοπάτρα υπήρξε πολύ αγαπητή βασίλισσα μέχρι τις τελευταίες μέρες της. Αυτό είναι το επίτευγμά της και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
 Ο Πλάτωνας υπήρξε ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η απέραντη σοφία, η βαθιά σκέψη και η ακούραστη προσπάθεια να καταλάβει ποια είναι η αλήθεια και πώς να πράττει το σωστό. Χάρη σε αυτά, όχι μόνο αναδείχθηκε σε πατέρα της δυτικής φιλοσοφίας, αλλά ίδρυσε μια σχολή, την Ακαδημία, όπου διδάσκονταν φιλοσοφία, πολιτική και μαθηματικά. Τα έργα του και η σκέψη του εξακολουθούν να επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το επίτευγμα του Πλάτωνα και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ο Μαχάτμα Γκάντι υπήρξε ένας από αυτούς. «Όπλο» του ήταν η άρνηση της βίας, η πίστη στη δύναμη του λόγου και το θάρρος να εναντιωθεί στις αδικίες. Χάρη σε αυτά οδήγησε την Ινδία στην ανεξαρτησία της από τη Βρετανική Αυτοκρατορία και έγινε η φωνή που υπερασπιζόταν τους αδυνάτους. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Η Μαρί Κιουρί υπήρξε μία από αυτούς. Ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήριο, με σπουδαίο ταλέντο και τεράστια αποφασιστικότητα να ξεπεράσει τις αντιξοότητες, έγινε μια μεγάλη επιστήμονας και κέρδισε δύο Βραβεία Νόμπελ σε μια εποχή όπου ο κόσμος πίστευε ότι η επιστήμη είναι αντρική υπόθεση. Απέδειξε, λοιπόν, ότι η ευφυΐα και η σκληρή δουλειά είναι τα μόνα που χρειάζεται κανείς για να ασχοληθεί με την έρευνα. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο Σωκράτης ήταν ένας από αυτούς. Χάρη στην τεράστια περιέργειά του, τη δυνατή θέληση για μάθηση και το ταπεινό του πνεύμα, κατάλαβε ότι ορισμένες ιδέες μοιάζουν, αλλά δεν είναι απλές. Καθένας από εμάς μπορεί να αντιλαμβάνεται διαφορετικά ιδέες όπως το καλό, το κακό, την ομορφιά. Επίσης, ανακάλυψε ότι ο μοναδικός τρόπος για να μάθει κανείς κάτι είναι να κάνει ερωτήσεις. Οι άνθρωποι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και δεν ρωτούν δεν θα μπορέσουν να μάθουν καινούρια πράγματα... Ιδού η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο Γαλιλαίος υπήρξε ένας από αυτούς.Κινητήρια δύναμή του ήταν η ανάγκη να καταλάβει πώς λειτουργεί η φύση, η μεγάλη ικανότητα παρατήρησης και τα ακούραστα πειράματα για να αποδείξει τις θεωρίες του. Κατάφερε να κατασκευάσει ένα τηλεσκόπιο με το οποίο μελέτησε τον ουρανό και απέδειξε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, μια ανακάλυψη που του κόστισε μια δίκη ενώπιον της Εκκλησίας. Επίσης, ανακάλυψε ορισμένους νόμους των μαθηματικών και τους νόμους της φυσικής για το εκκρεμές, χάρη στους οποίους μερικά χρόνια αργότερα κατασκευάστηκαν τα πρώτα ρολόγια με εκκρεμές. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο Αρχιμήδης υπήρξε ένας από αυτούς. Τον γοήτευαν τα μαθηματικά και, κυρίως, το πώς αυτά μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινή ζωή. Έτσι, μελέτησε τα μυστικά της φύσης και εφηύρε πολυάριθμα μηχανήματα, όπως ο ατέρμων κοχλίας που φέρει το όνομά του. Η ευφυΐα του τον οδήγησε να ανακαλύψει διάφορους νόμους των μαθηματικών που ισχύουν μέχρι και σήμερα, όπως ο Νόμος των Μοχλών και η Αρχή του Αρχιμήδη που εξηγεί γιατί τα πράγματα επιπλέουν… ή βουλιάζουν! Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο Μιχαήλ Άγγελος υπήρξε ένας από αυτούς. Τα εργαλεία του ήταν ένα σφυρί, μια χούφτα πινέλα και, κυρίως, μια ασυγκράτητη φαντασία σε συνδυασμό με έναν νέο και ευφυή τρόπο να αντιλαμβάνεται την τέχνη. Για τον Μιχαήλ Άγγελο, κάθε κομμάτι μαρμάρου έκρυβε ένα γλυπτό και εκείνος είχε το καθήκον να το φέρει στο φως. Χάρη σε όλα αυτά δημιούργησε πασίγνωστα έργα όπως η Πιετά, ο Δαβίδ και η Δευτέρα Παρουσία που εξακολουθούν να μας συναρπάζουν. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Η Άννα Φρανκ ήταν μία από αυτούς. Ήταν ένα κορίτσι που πίστευε ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος και κατέγραφε με πάθος τη ζωή της σε ένα ημερολόγιο. Η Άννα έπεσε θύμα του ναζιστικού ολοκαυτώματος στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έζησε σε μια κρυψώνα για δύο ολόκληρα χρόνια και έγραψε μια πραγματική μαρτυρία, που μας θυμίζει τρομερές πράξεις που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο Μπετόβεν ήταν ένας από αυτούς. Δύναμή του ήταν η τεράστια δημιουργικότητα, μια άσβεστη επιθυμία να συνθέσει μουσική και ένα αδάμαστο πνεύμα. Παρά το γεγονός ότι έχασε την ακοή του, ο Μπετόβεν δεν το έβαλε ποτέ κάτω και, χάρη στο ταλέντο του, έγινε ένας από τους πιο σπουδαίους συνθέτες της ιστορίας. Έγραψε καταπληκτική μουσική όπως την πασίγνωστη Σονάτα του Σεληνόφωτος και τη σονάτα Για την Ελίζα για πιάνο, την Ενάτη Συμφωνία ή την Ηρωική. Ορίστε η ιστορία του.μη του λόγου και το θάρρος να εναντιωθεί στις αδικίες. Χάρη σε αυτά οδήγησε την Ινδία στην ανεξαρτησία της από τη Βρετανική Αυτοκρατορία και έγινε η φωνή που υπερασπιζόταν τους αδυνάτους. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο Μάρκο Πόλο ήταν ένας από αυτούς. Χάρη στη μεγάλη του δίψα να εξερευνήσει τον κόσμο και με συντροφιά έναν χάρτη και ένα ημερολόγιο, κατάφερε να φτάσει στην αυλή του Κουμπλάι Χαν, του Αυτοκράτορα των Μογγόλων, όπου πέρασε 17 χρόνια της ζωής του. Οι περιπέτειές του, όμως, δεν τέλειωσαν με αυτό το μακρινό ταξίδι. Επιστρέφοντας στην Ιταλία, αιχμαλωτίστηκε από τους Γενουάτες και στη φυλακή έγραψε ένα από τα πιο γνωστά βιβλία της ιστορίας: Τα Ταξίδια του Μάρκο Πόλο. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Η Υπατία ήταν μία από αυτούς. Οι δικές της «μαγικές» δυνάμεις ήταν το μεγάλο της ενδιαφέρον να κατανοήσει το σύμπαν, η διάθεση να εξηγεί στους άλλους όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και το ανίκητο πνεύμα της. Χάρη σε αυτά, έγινε η πρώτη γυναίκα μαθηματικός κι επιστήμονας της ιστορίας και η πρώτη γνωστή φιλόσοφος. Στην αγαπημένη της Αλεξάνδρεια, ίδρυσε ένα σχολείο όπου δίδασκε τους μαθητές να καλλιεργούν την περιέργειά τους για τον κόσμο. Τι κι αν αυτός ο τρόπος ζωής είχε ένα τίμημα, εκείνη δεν το έβαλε κάτω. Αυτό είναι το επίτευγμα της Υπατίας και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ο Δαρβίνος ήταν ένας από αυτούς. Όλα ξεκίνησαν από μια λαβίδα, έναν μεγεθυντικό φακό και μιαν άσβεστη περιέργεια, που τον συνόδευσαν σε ένα μακρινό ταξίδι, στο οποίο μελέτησε σε βάθος τα ζώα. Χάρη στις παρατηρήσεις του, όταν επέστρεψε στη χώρα του, διατύπωσε τη Θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών, ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της παγκόσμιας επιστήμης. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 8 ΜΑΪΟΥ
Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν ένας από αυτούς. Είχε την έμπνευση και τη δύναμη να δώσει σάρκα και οστά σε όλα όσα φανταζόταν. Η περιέργεια, η εργατικότητα και η ευφυΐα του, ήταν αυτά χάρη στα οποία μπόρεσε να εφεύρει αντικείμενα και μηχανές και να δημιουργήσει ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα τέχνης της ιστορίας, όπως η Τζοκόντα και Ο Μυστικός Δείπνος. Ιδού η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 15 ΜΑΪΟΥ
Ο Ιούλιος Βερν ήταν ένας από αυτούς. Υπήρξε καταπληκτικός συγγραφέας. Το πάθος για τη συγγραφή και την εξερεύνηση και, κυρίως, η αχαλίνωτη φαντασία του τον βοήθησαν να γράψει συναρπαστικά μυθιστορήματα, όπως Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες και 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα. Φαντάστηκε και περιέγραψε όργανα και μέσα μεταφοράς που εφευρέθηκαν πολλά χρόνια αργότερα, όπως το υποβρύχιο και ο διαστημικός πύραυλος! Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρείται ο πατέρας της επιστημονικής φαντασίας. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 22 ΜΑΪΟΥ
Η Μαρία Κάλλας ήταν μία από αυτούς. Χάρη στην υπέροχη φωνή, την επιμέλεια και την επιμονή της, έγινε μία από τις πιο σπουδαίες και αγαπητές λυρικές τραγουδίστριες στην ιστορία της μουσικής. O κόσμος της μουσικής και οι θαυμαστές της την θυμούνται πάντα. Το στυλ της ενέπνευσε πολλούς άλλους καλλιτέχνες και διδάσκεται μέχρι σήμερα στα καλύτερα ωδεία όλου του κόσμου. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 27 ΜΑΪΟΥ
Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ένας από αυτούς. Εναντιώθηκε στη χρήση της βίας, έδειξε αυτοθυσία και αγωνίστηκε για την κατάργηση του απαρτχάιντ: Ένα άδικο σύστημα νόμων που κακομεταχειριζόταν τους μαύρους και τους ανάγκαζε να ζουν χωριστά από τους λευκούς. Αφιέρωσε τη ζωή του στο να δώσει τέλος στον ρατσισμό και έγινε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο Μότσαρτ ήταν ένας από αυτούς. Κινητήριες δυνάμεις του ήταν το πάθος για τη μουσική, η αστείρευτη φαντασία και η πιστή αφοσίωση στο έργο του. Χάρη σε αυτές, συνέθεσε μερικά από τα πιο σπουδαία έργα στην ιστορία της μουσικής, τα οποία εξακολουθούν να μαγεύουν το κοινό μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το επίτευγμα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο Αϊνστάιν ήταν ένας από αυτούς. Τα μυστικά της επιτυχίας του ήταν η ανάγκη του να καταλάβει πώς λειτουργεί η φύση, η επιμονή του να κάνει συνεχώς ερωτήσεις και να αμφισβητεί τα πάντα, τα μαθηματικά και μια γερή δόση διαίσθησης Χάρη σε αυτά ανακάλυψε τη Θεωρία της Σχετικότητας που μας δείχνει πώς ο χρόνος και ο χώρος δεν μένουν πάντα ίδιοι. Αυτή και άλλες ανακαλύψεις τον ανέδειξαν στον πιο σπουδαίο επιστήμονα του 20ού αιώνα, αν όχι όλων των εποχών. Ιδού η ιστορία του. 
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
Η Τζέιν Γκούνταλ χάρη στην περιέργεια και την υπομονή της, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χιμπατζήδων. Παρατηρώντας τους, ανακάλυψε πως μοιάζουν στους ανθρώπους περισσότερο απ’ όσο πίστευε κανείς. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν εργαλεία για να βρουν τροφή, δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις και -το πιο ιδιαίτερο- έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες. Αυτό είναι το συναρπαστικό και αξιόλογο επιστημονικό και ανθρώπινο έργο της Τζέιν Γκούντολ και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
Το πάθος του Νιλ Άρμστρονγκ για τις πτήσεις, το απίστευτο θάρρος για την εξερεύνηση του διαστήματος και μια μεγάλη δόση ταπεινοφροσύνης τον ανέδειξαν στον πρώτο αστροναύτη που περπάτησε στο Φεγγάρι και του οποίου οι πατημασιές λέγεται ότι έμειναν άθικτες στο σεληνιακό έδαφος. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο Στίβεν Χόκινγκ πάντα αισιόδοξος, με διάθεση να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος και με απύθμενη περιέργεια για την κατανόηση του σύμπαντος, κατάφερε να αποδείξει τη Θεωρία του Big Bang -την τεράστια έκρηξη που δημιούργησε το Σύμπαν- και να εξηγήσει τι είναι οι μαύρες τρύπες, αυτά τα παράξενα ουράνια σώματα που καταπίνουν ό,τι βρίσκεται τριγύρω τους. Παρά το γεγονός ότι από νεαρή ηλικία το σώμα του ήταν καθηλωμένο εξαιτίας μιας σοβαρής αρρώστιας, δεν έπαψε ποτέ να ερευνά και δεν έχασε την αίσθηση του χιούμορ. Αυτό είναι το επίτευγμα του Στίβεν Χόκινγκ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο Πάμπλο Πικάσο με πινέλα και καμβάδες δημιούργησε νέα καλλιτεχνικά στυλ και άνοιξε τον δρόμο σε πρωτοποριακά ρεύματα, όπως ο κυβισμός. Έφτιαξε μοναδικά έργα τέχνης. Το περιστέρι της ειρήνης και η Γκουέρνικα μάλιστα, σήμερα αποτελούν σύμβολα ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
Την Αμέλια Έρχαρτ αυτό που την έκανε ξεχωριστή ήταν ο αδάμαστος χαρακτήρας της, το θάρρος και η σκληρή προσπάθεια. Χάρη σε αυτά υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό. Με τον ενθουσιασμό της απέδειξε στον κόσμο ότι η αεροπορία δεν είναι αντρική υπόθεση και ότι οι γυναίκες είναι εξίσου σε θέση να πιλοτάρουν αεροπλάνο. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο και ενέπνεε τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν και να δράσουν χωρίς τη χρήση βίας. Με τον αγώνα του, κατάφερε να βάλει τέλος στον φυλετικό διαχωρισμό που ίσχυε στους δημόσιους χώρους της χώρας του, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και να επιτραπεί στους Αφροαμερικανούς να ψηφίζουν. Για την ειρηνική δράση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Η Μαρία Μοντεσόρι υπήρξε μία εκπληκτική προσωπικότητα. Η μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, η επιθυμία να έχουν όλοι πρόσβαση στην παιδεία και η άσβεστη φαντασία της επέτρεψαν να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο διδασκαλίας που μετέτρεψε τα σχολεία σε ένα μέρος για τα παιδιά. Με τη μέθοδό της, η Μαρία Μοντεσόρι βελτίωσε το εκπαιδευτικό σύστημα και έκανε την εκμάθηση πιο διασκεδαστική. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από αυτούς. Με μια μεγάλη δόση ευαισθησίας, μια τεράστια δύναμη θέλησης και πολλές ώρες στο γραφείο του με χαρτί και… καλαμάρι έγινε ένας σπουδαίος συγγραφέας, γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις ιστορίες του που αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων. Ζώντας την περίοδο της Βιομηχανικής Επανάστασης, ο Ντίκενς έγραψε για όσα συνέβαιναν στους δρόμους, πώς ζούσαν οι εργάτες και πώς υπέφεραν τα παιδιά που δούλευαν, συγκινώντας πολλούς αναγνώστες και στις δύο μεριές του Ατλαντικού Ωκεανού. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ο Αντόνι Γκαουντί υπήρξε ένας από αυτούς. Οι δικές του «μαγικές» δυνάμεις ήταν τα μολύβια, ένα σημειωματάριο και μια αστείρευτη φαντασία. Χάρη σε αυτά, έχτισε σπίτια, εκκλησίες και πάρκα που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, προκαλούν τον θαυμασμό όλων. Αυτό είναι το επίτευγμα του Αντόνι Γκαουντί και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Τζέιν Γκούντoλ υπήρξε μία από αυτούς. Χάρη στην περιέργεια και την υπομονή της, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χιμπατζήδων. Παρατηρώντας τους, ανακάλυψε πως μοιάζουν στους ανθρώπους περισσότερο απ’ όσο πίστευε κανείς. Για αράδειγμα, χρησιμοποιούν εργαλεία για να βρουν τροφή, δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις και -το πιο ιδιαίτερο- έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες. Αυτό είναι το συναρπαστικό και αξιόλογο επιστημονικό και ανθρώπινο έργο της Τζέιν Γκούντολ και αυτή είναι η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Νιλ Άρμστρονγκ υπήρξε ένας από αυτούς. Το πάθος του για τις πτήσεις, το απίστευτο θάρρος, η δίψα του για την εξερεύνηση του διαστήματος και μια μεγάλη δόση ταπεινοφροσύνης τον ανέδειξαν στον πρώτο αστροναύτη που περπάτησε στο φεγγάρι. Οι πατημασιές του λέγεται ότι παραμένουν άθικτες στο σεληνιακό έδαφος! Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε ένας από αυτούς. Πάντα αισιόδοξος, με διάθεση να γίνεται κάθε μέρα καλύτερος και με απύθμενη περιέργεια για την κατανόηση του σύμπαντος, κατάφερε να αποδείξει τη Θεωρία του Big Bang -την τεράστια έκρηξη που δημιούργησε το Σύμπαν- και να εξηγήσει τι είναι οι μαύρες τρύπες, αυτά τα παράξενα ουράνια σώματα που καταπίνουν ό,τι βρίσκεται τριγύρω τους. Παρά το γεγονός ότι από νεαρή ηλικία ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας μιας σοβαρής αρρώστιας, δεν έπαψε ποτέ να ερευνά και δεν έχασε την αίσθηση του χιούμορ. Αυτό είναι το επίτευγμα του Στίβεν Χόκινγκ και αυτή είναι η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Πάμπλο Πικάσο υπήρξε ένας από αυτούς. Με πινέλα και καμβάδες δημιούργησε νέα καλλιτεχνικά στυλ και άνοιξε τον δρόμο σε πρωτοποριακά ρεύματα, όπως ο κυβισμός. Έφτιαξε μοναδικά έργα τέχνης. Το περιστέρι της ειρήνης και η Γκουέρνικα μάλιστα, σήμερα αποτελούν σύμβολα ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Αμέλια Έρχαρτ υπήρξε μία από αυτούς. Αυτό που την έκανε ξεχωριστή ήταν ο αδάμαστος χαρακτήρας της, το θάρρος και η σκληρή προσπάθεια. Χάρη σε αυτά υπήρξε η πρώτη γυναίκα που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό. Με τον ενθουσιασμό της απέδειξε στον κόσμο ότι η αεροπορία δεν είναι αντρική υπόθεση και ότι οι γυναίκες είναι εξίσου σε θέση να πιλοτάρουν αεροπλάνο. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ υπήρξε ένας από αυτούς. Δεν έπαψε ποτέ να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο και ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να τον ακολουθήσουν και να δράσουν για να πετύχουν τους στόχους τους, χωρίς τη χρήση βίας. Με τον αγώνα του, κατάφερε να βάλει τέλος στον φυλετικό διαχωρισμό που ίσχυε στους δημόσιους χώρους της χώρας του, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και να επιτραπεί στους Αφροαμερικανούς να ψηφίζουν. Για την ειρηνική δράση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Μαρία Μοντεσόρι υπήρξε μία από αυτούς. Η μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, η επιθυμία να έχουν όλοι πρόσβαση στην παιδεία και η άσβεστη φαντασία της, της επέτρεψαν να δημιουργήσει έναν νέο τρόπο διδασκαλίας και να φτιάξει σχολεία όπου τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο και μαθαίνουν με τον τρόπο τους. Με τη μέθοδό της, η Μαρία Μοντεσόρι βελτίωσε το εκπαιδευτικό σύστημα και έκανε την εκμάθηση πιο διασκεδαστική. Ορίστε η ιστορία της.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από αυτούς. Με μια μεγάλη δόση ευαισθησίας, μια τεράστια δύναμη θέλησης και πολλές ώρες στο γραφείο του με χαρτί και… καλαμάρι έγινε ένας σπουδαίος συγγραφέας, γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις ιστορίες του που αγγίζουν τις καρδιές των ανθρώπων. Ζώντας την περίοδο της Βιομηχανικής Επανάστασης, ο Ντίκενς έγραψε για όσα συνέβαιναν στους δρόμους, πώς ζούσαν οι εργάτες και πώς υπέφεραν τα παιδιά που δούλευαν, συγκινώντας πολλούς αναγνώστες και στις δύο μεριές του Ατλαντικού Ωκεανού. Ορίστε η ιστορία του.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Αντόνι Γκαουντί υπήρξε ένας από αυτούς. Οι δικές του «μαγικές» δυνάμεις ήταν τα μολύβια, ένα σημειωματάριο και μια αστείρευτη φαντασία. Χάρη σε αυτά, έχτισε σπίτια, εκκλησίες και πάρκα που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, προκαλούν τον θαυμασμό όλων. Αυτό είναι το επίτευγμα του Αντόνι Γκαουντί και αυτή είναι η ιστορία του.